Kalp ve Kalp Ağrısı

Kalp Ağrısı ve Kalp Ağrısının Sebepleri 


       Zaman zaman kalpte ağrılar meydana gelir ve bizler bunu pek dikkatte almayız. Peki bunun sebepleri nedir ve ne yapmalıyız. Bu konu hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. 

      Her kalp ağrıdığında paniğe kapılmamalıdır. Çünkü bazı ağrılar pek ciddi değildir. Eğer sürekli bir şekilde ağrılar oluşuyorsa o zaman doktora görünmenizde fayda vardır.  Kalp önemli bir organdır. Ciddiye alınması gereklidir. Çünkü eğer daima ağrıyan bir kalbe sahip çıkmasanız bu daha büyük problemlere yol açabilir. Onun için kalbiniz sürekli ağrıyorsa kesinlikle doktora gitmelisiniz. 

     Göğüste meydana gelen ağrılar kalp kaynaklı değildir ya da olmayabilir. Bazen göğüs kafesimiz deki kaslarının ağrıması da olabilir. 


Kalp Ağrıları Belirtileri: 

- Yanma, sancılanma 
- Göğüste oluşan sıkışma
- Baş dönmesi, terleme ve nefes darlığı da olabilir.
- Sıkışma türü ağrı hissediliyorsa buna dikkat etmek gerekir. Kalp krizi habercisi de olabilir. 



Kalp Ağrısına Neden Olan Faktörler: 

Bilmenizde fayda vardır. Aslında insan sağlığını en büyük tetikleyen en büyük neden STRES'tir. Stres insan sağlığını etkileyen ve hatta daha kötü sonuçlara sebep olan bir durumdur. Stresli bir hayatta uzak durmanız en büyük kazancınızdır. Stresli ve üzüntülü durumlardan uzak durmanız sizler için en iyi yoldur.
Kalp ağrısının nedenleri

Kalp ağrılarına yorgunluk, aşırı efor, sinir bozukluğu ve şiddetli romatizma da sebep olabilir.

- Damarlardaki ( koroner ) sertleşmeler ve tıkanmalar.
- Eklem iltihabı. Eklem iltihabı da kalbi etkiler.



Kalp ağrınız varsa dikkat etmeniz gerekenler: 

- Stressiz ve üzüntüsüz bir hayattı tercih etmek. 
- Bol taze meyve sebze tüketmek. 
- Tuzu azaltmak, kırmızı et tüketimi azaltmak. 
- Hasarlı dişleri tamir etmek. Çünkü çürük dişler ve diş ağrıları kalbi etkiler. 
- Kendinizi çok yormayın. 
- İdeal kilo da olun. 
- Sigarayı bırakın. 
- Kendinize zaman ayırın ve kendinize değer verin. Çünkü sizden başka kimsenin yoktur. Siz varsınız sizden başka kimse yok. 
           


ÇOK ÖNEMLİ NOT: Bu makale sadece bilgi amacıyla yazılmıştır. Lütfen doktorunuza danışın. Burada yazılanlar SADECE ve SADECE bilgi amaçlı olup tedavi için değildir. Yanlış bilgi vermek istemiyoruz. İNSAN HAYATI ÖNEMLİDİR. 

Sizler de bu yazıyı paylaşarak sevdiklerinize bilgi verebilirsiniz. İyi günler. Bizi takip edebilirsiniz. Yolumuz bilgi yoludur. 




Share:

0 yorum