Erken Yaşlanmaya Karşı Kurt Üzümü Tüketin

Kurt Üzüm

Kurt Üzüm diğer ismi  “goji berry”  olarak bilinen bu meyvenin içeriğinde polisakkaritler ve antioksidan ile serbest radikallerin verebileceği zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu korur.

Serbest radikaller kansere ve derideki kırışıklıklara neden olur. Goji Berry, kanser önleyici bir madde olan germanium içerir. Bu madde doğada kaç tane bitkide keşfedilmiştir. Bunlardan birisi de Goji Berry'dir. İçerisindeki özel polisakkaritler ve antioksidan maddeler, kansere sebep olabilecek genetik değişikliklerin gerçekleşmelerine en gel olur. 


Goji berry
Goji Berry meyvesi iki bin yıldır Tibet'te imal edilir. Tibetliler goji berryden yaptıkları ilaç ile böbrek ve karaciğer tedavisinde kullanmışlar. Goji berry Tibet'te kolesterolü ve kan basıncı düşürmek amacıyla da kullanılıyor. Bilimsel çalışmalarda özellikle karaciğer kanserlerinde Goji berrynin çok etikli olduğu görülmüştür.

Ayrıca kanı temizleme özelliği de bulunuyor. Goji berry, hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır.Ayrıca;

  •  Vücut yağ oranını azaltır, uyku düzensizliklerini engeller.
  •  Hafızayı güçlendirir, iyileşme hızını arttırır, 
  • Cinsel istek ve gücü düzenler, 
  • Vücuda daha genç ve diri görünüm kazandırır. 
  • Yüksek tansiyonu belirgin biçimde önlediği görülmüştür. 
  • Alzheimerden korunmak için de bu meyve kullanılabilir.

Bu yazı bilgi amaçlı yazılmıştır. Lütfen doktorunuza danışınız...



Share:

0 yorum