Sivilce Oluşumu Artıran Faktörler - Sivilce Tedavisi

Sivilce Oluşumu Artıran Faktörler

Sivilce

Sivilce ( Akne ) oluşumu artıran çok sayıda faktör vardır. Yani oluşumu tek bir etken değilde bir kaç etken bir araya gelerek sivilce oluşumuna sebep olur. Genetik eğilim akne ( sivilce ) oluşumu artıran bir faktördür. Eğer anne ve babada sivilce varsa bu çocukta olma durumunu daha çok artırır. Başka bir faktör ise hormonlar ve buda sivilce oluşumunu artırır. Bu hormonların başında ise androjen gurubu hormonlar gelir. Androjen hormonların  artması veya derinin bu hormonlara karşı hassas olması sivilce oluşumunu artırır. Derimizde yaşayan bakteriler de akne ( sivilce ) oluşumunu artırır. 

Bunların dışında terlemede sivilcelerin artmasına neden olur. Güneş sivilcelere iyi gelir ama uzun süre güneşte kalmak lekeleri artırır. Sivilceleri kapatmak için kullanılan kozmetik ürünler hastalığı daha çıkılmaz yola koyar ve sivilceleri artırır. Çünkü bu ürünler derideki gözenekleri kapatarak cildi bozar. Bunun için kozmetik ürünlerine dikkat etmek gerekir. Hekimler bu işin uzmanıdır. Hekimlerin denetiminde kozmetik ürünler kullanılmalıdır. Bunların dışında hemen hemen sağlığımızı tetikleyen en önemli sorun olan stres. Ne yazık ki streste sivilce oluşumunu artırır. Özellikle sınav zamanlarında sivilceler daha çok artar sebebi ise endişe ve strestir. En önemli sorunlardan biri ise var olan sivilceyi sıkmak. Bu durum gidişatı daha çok kötüleştirir. Deriye zarar verir ve iyileşme gecikir.  Onun için yüzünüzdeki sivilceleri asla sıkmayınız. 


Sivilce İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bilindiği gibi temizlik en önemlisi budur. Cildinizin temizliğine önem gösteriniz. Cildi günde iki defa yıkanmalıdır amaç derideki gözenekleri kapatan kirleri temizlemek. Temizleyicilerin vücudun pH'sına yakın olmasına dikkat edilmelidir. Yapılan kil maskesi de cildin yağlardan temizler. Cildin siyah noktalardan kurtulmasını kolaylaştırmak içinde buhar banyosu yapılabilir ( Buhar banyosu; gözeneklerin genişlemesini sağlar. ).

Meyve ve sebze tüketmek sivilceler için faydalıdır. Çünkü bu ikisi de cildin ve vücudun can dostudur. Ayrıca düzenli uykuda önemlidir. Gece uykusu hormonların düzenli çalışmasında etkilidir. Çünkü bazı hormonlar geceleri salgılanır ve görevini yerine getirir. Bunun için geceleri 7 saat uymak idealdir. 

Sivilce Tedavisi
Sivilce ( Akne) Tedavisi

Sivilce iyileşme süreci uzundur. Sivilce ( akne ) tedaviye geç yanıt veren bir hastalık çeşididir. Tedavisinde kullanılması için çok sayıda ilaç vardır. İlaçları kullanmak için mutlaka doktora danışmalıdır. Doktor gözetiminde ilaçlar kullanılmalıdır. Zaten doktor size uygun olan ilacı önerecektir. Eğer durum ciddi ise antibiyotik tedavisi uygulanır. Buda aylarca süren bir tedavidir. Siyah noktalar lazerle ile de tedavi edilebilir. Bunun dışında kullandığınız sabunlarda önemlidir. Cildinize iyi gelen sabunları kullanınız. Kesinlikle sivilceleri sıkmayınız. Çünkü sıkarsanız içindeki iltihap etrafa yayılır ve başka gözeneklere girerek or da yeni  yaralara sebep olur hemde iz kalmasına sebep olur. TEDAVİNİN DOĞRU ADRESİ DOKTORLARINIZDIR.

                                                                                              Ramazan ALTUN        07.02.0214
                                                                                                                                      19:46


Bundan Önceki Yazım İçin Aşağıdaki Konuyu Tıklayabilirsiniz;



Share:

0 yorum