Cilt Lekelerine İyi Gelen Önemli Bitkiler

Cilt Lekelerine İyi Gelen Bitkiler


Cilt Lekeleri
Aslında cilt lekeleri sadece kadınlara özgü bir durum değil hepimizde olan bir durum ama biz erkekler fazla önemsemiyoruz. Ama kadınlar öyle değil her şeyi çok önemsiyorlar. Bitkiler en yararlı varlıklardan biri hemen hemen her hastalığa iyi gelir ve dermanımız oluyorlar. Duymuşsunuz belki Lokman-ı Hekim bitkilerin dilinde anlayan insan.  En azında bize anlatılanlara bakılırsa öyleymiş. Sağlık için bitkiler bir devrim niteliğindedir. Neyse fazla derinlere girmeden esas konumuza geçelim. 

Bildiğiniz gibi bitkiler çok önemlidir. Kullandığımız ilaçların hemen hemen hepsi bitkilerden üretiliyor. Her derdin dermanı çoğu kez bitkilerdir. Güzellik ürünleri, maske ürünleri, hastalık ürünleri yine bitkilerdir. Bu şekilde bitkiler daha da değer kazandı çünkü bitkiler diğer şeylere göre maliyeti daha düşük ve daha kolaydır. Kısacası Doğa Ana bizi seviyor desek yeridir.:))) 
Peki Cilt Lekelerine iyi gelen bitkiler hangileridir. Şimdi bunları inceleyeceğiz. Özellikle bakımı seven bayanlar için araştırdık ve bazı bitkileri bulduk. Bu şekilde cildinizi daha iyi koruya bilirsiniz. 

Cildinize İyi Gelen Bitkiler;

Salatalık; Cilt maskelerinde sıkça kullanılan salata cilt lekelerine de iyi gelir. Leke rengi açar ve kırışıkları yok eder. B vitaminler ve C vitamini açısında  bide mineraller açısında da zengindir. Tavsiyem cildinize kullanmanızın yanında günlük olarak ta tüketiniz. Gerçekten faydası çoktur.

Arpa Unu; Cilt lekelerine iyi gelir. Su ile karıştırılıp yüzünüze sürdüğünüzde beyaz bir görünüm katar. Ama işte un nimettir. Ekmeğin ham maddesi....

Lavanta; Lekeleri yok olmasına yardımcı olur. Suyu lekelere sürüldüğünde iyi sonuçlar verir.

Zeytin yağı; Cildi nemlendirip ve besler.

Anason Tohumu; Cildin yenilenmesine yardımcı olur. Özellikle lekelerin giderilmesinde önemli rol oynar.

Biberiye; Ciltteki hücrelerin hızlı bir şekilde bölünmesine yardımcı olur. Lekelerin rengini açılmasına yardımcı olur. 

Sarı Kantaron; Ciltteki hücreleri yeniler ve Lekelere iyi gelir.


                                                                                            Ramazan ALTUN



Share:

0 yorum