Kilo Verme Yöntemleri

           

Kilo vermeyi başarmış kişiler, hangi kilo verme yöntemleri ile fazla kilolarından kurtuldular? Sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verilir? Hormon bozuklukları, şeker hastalığı, troid bezinin az çalışması, kan şekeri düşüklüğü gibi sorunlar fazla kilo sebebi olabilir. Öncelikle bunun araştırılması ve uygun şekilde doktor gözetiminde ele alınması gerekir. Bir hastalığa bağlı olmayan kilo sorununuz varsa, aşağıdaki kilo verme yöntemleri belki size biraz fikir verebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki; kilo problemi fazla olanlar doktor kontrolünde zayıflamalıdır.
          Kilo vermek, eğer fazla kilonuz varsa, şüphesiz güzel bir olaydır ama dikkat edilmesi gereken husus kiloların kalıcı olarak verilmesidir. yoksa sürekli kilo alıp veren bir vücut türlü sorunlarla karşı karşıya kalır, mesela çok kötü görünen çatlaklar oluşur.
          Kararlılık ve iç disiplin olmadan kilo veremezsiniz. en büyük sorun bu kadar çektiğiniz açlığa ve sıkıntıya rağmen etkilerinin hemen görünmek istenmesi ve buna bağlı olarak yaşanan hayal kırıklığı. disiplinin elden gitmesindeki en büyük etken bu durumdur.
          Kilo vermek matematiksel bir olaydır. eğer aldığınız kaloriden daha fazlasını harcarsanız bir günde kilo verirsiniz. eğer aldığınız kaloriden azını harcarsınız kilo alırsınız. bu mallesef bu kadar basit.
          En etkili kilo verme yolu kalori hesabı yapmak ve boğazdan kesmektir. - Mevcut kiloyu korumak, bazen kilo vermekten daha zordur.
          Hiç bir şey yemiyorum ama gene de kilo alıyorum diyenler, yedikleri bir avuç fıstığın bile 380 kalori olduğunu bilmezler.
         Gerçekten kilo vermeyi başardığınızı görmek biraz zaman alır. öyle hemen 1 haftada, 2 haftada kilo verilmiyor. biraz sabır gerekiyor. plan yaparken uzun vadeli bir plan yapmanız gerekiyor. uzundan kasıt bir kaç senelik. aksi taktirde kiloların geri dönüşü daha kolay oluyor ve de sağlıksız bir süreç oluyor.
         Hiç bir şey yemeyerek, vücudunu açlık moduna sokarak kilo vermeye çalışanlar, zaten az olan kaslarını da yitirecek, ve sonunda üstlerinde giysi varken zayıf duran fakat esasında karni kat kat olan birine dönüşecektir. Zayıf görünen biri ama göbeği yağlı ve kat kat.
         Kilo vermek zordur. spor yapmadan, doğru düzgün bir diyet planına sahip olmadan ve en önemlisi, iradeye sahip olmadan kilo vermeye çalışmak fayda getirmez.
         İnsan sadece yediklerine biraz dikkat ederek ve spora giderek sağlıklı bir şekilde kilo verebilir ve kendine olan güvenini artırabilir.
         Spor yapmadan asla istenilen sonuca ulaşılamaz. Spor yapmayan insan yaptığı diyetle kas kaybedecektir. Kas yağa göre daha yoğun olduğu için 1 ayda belki kolayca 5-7 kilo kas kaybeden insan kendini zayıflamış zannedecek fakat aynada istediği sonucu asla göremeyecektir. Bununla beraber birkaç ay boyunca yediğine dikkat eden (yağ, şeker, tuzu kısıtlayan fakat proteini yeterli miktarda alan) biri sporla birlikte yağ yakıp, kas kütlesini arttıracağı için kilosu aynı kalsa da görünümü büyük miktarda değişecektir. Ayrıca kas kütlesinin artması kalori yakımını da arttıracağı için bu süreç kısalacaktır. Bunun örneği çevrenizde gördüğünüz spor yapan kişilerdir.
        İnsan bazen kilo verdikçe daha fazla kilo veresi gelir... Eskiden içine nasıl girdiğinizi anlamadığınız giysilere adım adım yaklaşırsınız, çevrenizdekiler sizdeki değişimi fark eder, en önemlisi siz kendinizi çok daha mutlu ve güvenli hissedersiniz. Yalnız burada kritik olan işin sonunu getirmeden pes etmemektir. Bir parça kekten, tatlıdan veya pastadan bir şey olmaz denip ipin ucunu kaçırmamaktır. Sürekli ve disiplinli bir çaba mutlaka sonuç getirecektir...
         Ekmeği kesmek. hakikaten bayağı etkisi oluyor, yine yiyeceğiniz yemeği yiyin, hatta daha fazlasını yiyin, ama ekmeği ağzınıza sokmayın, 3 gün de etkisini gösteriyor, ekmeğe alışmış olan mide, ekmeği görmeyince tepki gösteriyor, ekmeğin doldurması gereken yer dolmayınca mide başlıyor küçülmeye, ondan sonra bu vücuda yansıyor, yavaş yavaş göbek inmeye başlıyor. milletçe biraz ekmeği fazla tüketiyoruz, ama "ekmek parası", "ekmek kavgası", "ekmek için çalışmak", "ekmek aslanın ağzında" gibi kavramların dillerden düşmediği bu ülkede biraz da normal...
          Sadece spor yaparak kilo verilmez. 3 ay boyunca, haftada 3 gün fittness salonunda olan, ortalama iki saat kalan biri, santimsel olarak incelirken, tartısal olarak kilo bile alabilir. diyet yapmadan kilo verilmiyor. ve stres yapmamak lazım vereceğim diye sonuçta amaç incelmek. tartıdaki rakamdan çok nasıl göründüğünüz önemli.
         Sadece ekmeği,tatlıyı kesmekle sağlıklı kilo verilmez. buğday, tahıl, çavdar, köy ekmeği say say bitmez faydaları vardır. Kuruyemişi keserek de verilmez kilo. Zira yağlı tohumların faydaları çoktur. Elbette fazlası zararlıdır, kararında. vücut akıllıdır, şok diyet yaparak "kilo" verilmez. suyu kaybeder, daha yavaş çalışan metabolizmaya sahip olduğun için son hızla gelir kilolar rejim bitince. Egzersiz yapmadan yağ yakabilmek çok zor. Egzersiz yapmadan kilo verilmez. sporu sevin, ama spor yapıyorum diye yerseniz, niye kilo veremedim diye yakınmayın. Spordan sonra kurtlar gibi acıkmak var ki buna engel olmak lazım. Bunlara uyup hala kilo veremezseniz gerçekten hormonlarınız iyi çalışmıyor olabilir, önce doktora gidin sonra imkanınız varsa iyi bir beslenme uzmanına.
          Kilo verebilmek için yapılacak ilk iş, basit şekerleri yiyecek listenizden çıkartmak olmalıdır. İçerisinde toz şeker olan besinler, bal, pekmez, reçel, tatlılar, meşrubatlar gibi. sonrasında yeme alışkanlıklarında olumlu değişiklikler yapılmalı; 3 ana ve 3 ara öğün beslenme, yemeklerde porsiyon kontrolunu yapabilme, yavaş yemek yeme gibi. son olarak günde en az yarım saat spor yaparak sağlıklı kilo vermek mümkündür.
          Kilo vermek alışkanlık yapabilir. Daha geçen yaz giydiğin kıyafetin içine tekrar giriyor olmak, o mutluluk duygusu, insanı gaza getirir. normal düşünemeye bilirsin. 3-4 ay önceki eski kilona, olman gereken, sağlıklı kilona döndüğünde bile, kendinde verilmesi gereken yeni kilolar görmeye başlayabilirsin. Kendine baktığında gördüğün şeyle gerçeğin arasındaki bağ kopabilir.. böyle böyle zayıflama takıntısı başlayabilir. - kilo vermeyi amaçlarken yapılacak en büyük hata yağ alımını tamamen kesmektir.
          Ekmeği kesmekle olacak iş değildir. Kas gitsin yağ dursun diyorsanız o ayrı...
          "Ahmet veya Ayşe bile 20 kilo vermiş, ben 5 kilo mu veremeyecem?" gazıyla başlayıp, "bugünlük kendime izin veriyorum, yarın diyete devam ederim" kaçamağı devam ettirilip, "aman zaten hayatımda her şey kötü gidiyor, tek zevkim yemek yemek" şeklinde sona erdirilen diyet macerası yerine, bu işe başlamadan önce kendinizi beyinsel olarak hazırlayın.
         Kilo verenlerin ortak noktası şu; diyetisyen kontrolünde ve bunun diyet değil de her zamanki yemek alışkanlığınızmış gibi bir şey olduğunu anlamak gerekiyor, bu şart. ve ilk adım olarak, mayonez, çaydaki şeker, kolayı bırakmak lazım.
         Bir yanda kalorisi bol ve iştah kabartan yiyecekler, öbür yanda kilo vermiş, daha sağlıklı ve görünmek istediğiniz şekle girmiş kendiniz. Önce bir karar vermek lazım gelir; hangisi?
         Kilo sorununuz çok fazlaysa, sağlık profesyonellerinden destek alınması gerekir. kilo verme yalnızca bedende değil ruh halinde de farklılıklar yaratan önemli bir süreçtir. Sadece diyet yaparak kilo vermek de sağlıklı değildir. Mutlaka kişinin bedeninin ihtiyaçlarına ve kilo sorunu olan bölgelerine yönelik bir egzersiz programı ile bu sürecin desteklenmesi gerekir. Aksi halde kilo, su ve kas dokusu kayıpları ile azalır göründüğü halde yağ dokusu sabit kalabilir. Kilo verme sürecinde kişinin öncelikle hormonal ya da fizyolojik bir sağlık sorunu olup olmadığı incelenmeli ancak bundan sonra kişiye özel bir kilo verme süreci belirlenmelidir.
          Kilo vermek için yapmanız gereken şey öncelikle porsiyonlarınızı küçültmek. az ama sık sık yemek yiyerek metabolizmayı hızlandırmak. Lifli ve posalı gıdalara ağırlık vermek, yağdan ve yağda kızartılmış yiyeceklerden kesinlikle uzak durmak, ekmek dilimlerini azaltmak, bol sebze meyve tüketmek, uykudan 3 saat önce yemek yememek ve gün içinde aldığınız enerjiden fazlasını yakmak için de egzersize ağırlık vermek. Bol bol yürüyüş yapmak. Pilates yapmak. tüm bunları zamana yayar ve alışkanlık haline getirirseniz hem daha sağlıklı, hem daha öz güvenli, hem de daha zayıf olursunuz...
     
          KISACASI HER ŞEY SİZİN ELİNİZDE ÖNEMLİ OLAN KARARLILIK ve SABIRDIR...

Kaynak: http://www.idealkilo.org/kilo-verme-yontemleri.asp

İDEAL KİLO HESAPLAMA

Share:

0 yorum