SOSYO HAPİS 2

         



         Merhaba Sayın Blog Okuyucuları 

         Bugün ki yazım da yine sizlere Sosyo Hapis olarak ele aldığım yazımın ikincisini yazacam. Ama sadece bir farkla oda bugün ki yazım diğerinden farklı olarak biraz yapılan araştırmalara yer vereceğim. 

         Açıkçası önemli olan vaktimizin hırsızı bunlardır desem yeridir. Çünkü ele alınan verilere göre biz millet olarak ve bazılarımız zamanın çoğunu buralarda geçiriyor. Acaba neden böyle hiç düşündünüz mü? Merak etmeyiniz sizin yerinizde ben biraz olsa da düşündüm :)  düşünmek zorunda kaldım çünkü çok acı bir durum.

        Gelin sizlerle bir turneye çıkalım bakalım güzelim Dünya'da sosyal ağ olarak ne haldeyiz ona bakalım. Şimdi bir çay yapın kendinize ya da kahve bu tamamen size kalmış bir şey saygılar... Aslında turne demişken şöyle Dünyayı gezmek en büyük hayalim desem yeridir. Neyse konumuzdan fazla uzaklaşmayalım çünkü dozu aşılmış hayaller kurmak bazen zararlı oluyor :) yok ya şaka yaptım bu hayatta her şeyin bedava olduğu tek şey hayallerimizdir. Neyse bu yıl sosyal ağda ne haldeyiz onu anlatacaktım size ama sabah sabah sendromu beni çeşitli hayallere götürüyor. Odaklanmak mümkün değil. Polyannacılık gibi. 
      İnternet ortamında kullanılan sosyal ağlarla ilgili bilgi vermeye çalışacam. Hangi ülkelerde hangi siteler arama sonuçlarında daha fazla görünüyor, daha başarılılar bunu görmüş olacağız.
 
        Sosyal ağların ortaya çıkmasıyla insanlar bu dünya ya  hızlı bir geçiş yaptılar. İnsanların internet kullanımı büyük oranda arttı. Durum böyle olunca günümüzün büyük bir kısmı bu sitelerde geçiyor.  We are social‘ın yaptığı araştırmaya göre günümüzün %22′si sosyal ağlar üzerinde geçiyor. Ardından %21’lik oranla Arama geliyor.
       Sosyal ağların kullanımına tüm dünyada 2011′de 1.2 milyar kişi kullanırken, 2017′de bu oran 2.55 milyar olacağı öngörülüyor. Bu da dünyadaki internet kullanıcılarının %78’inin sosyal ağlara dahil olacağı anlamına geliyor.
         

 Sosyal ağların bu kadar yoğun olması bizi nereye götürür bilemem ama fikrimce iyi bir yere götürmeyeceği kesin gibi. Şimdi gel bakalım bu kadar sosyal ağ arasında en çok hangileri kullanıyor ona bakalım. Karşımıza ilk olarak Facebook çıkıyor. Ardından Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest, Tumblr ve Google+  olarak kullanım oranı dağılıyor.


İnsanların bu kadar yoğun sosyal ağ kullanımları göz önüne alındığında, arama motorlarını da bu dünyanın dışında değerlendirmek yanlış olur. İnternet kullanıcılarının aktif olarak yer aldığı her platformda mutlaka arama motorları da önemli bir rol üstleniyor. Yukarıdaki analizde %22’lik sosyal ağ kullanımından sonra gelen %21′lik arama oranı insanların sürekli arama yaptığının diğer bir göstergesidir.

Neyi Analiz Edeceğiz? Analizde Hangi Siteler Olacak?

Çok sayıda sosyal ağın (facebook, twitter, youtube, foursquare, linkedin, google+, pinterest, instagram, vine, slideshare, tumblr, )  sadece facebook ve twitterin dünyadaki arama motorlarında (SEO) görünürlük oranlarını analiz edeceğiz. Hangi ülkelerde daha fazla kullanıldığını bunu göreceğiz.

Analiz Metodolojisi

FACEBOOK

Bu kadar sosyal ağlar arasında Facebook'u ele alalım. Facebook'un Dünya'da kaç kişi kullanıyor bunu görelim. Bilgiler tamamen SEO görünürlükleri üzerinde yapılmıştır.

 Facebook’un analiz edilen kelimeler içerisinde elde ettiği görünürlük toplamı 46,891,488. En fazla SEO görünürlüğüne ise %31.44 ile Amerika’da sahip. Türkiye ise %7.99’luk oranla 5. sırada yer alıyor. Arama motorları analiz edilen 100 milyon kelime içerisinde toplam 18,093,735 kelimeyi Facebook ile ilişkilendirmiş görünüyor.

TWITTER

Şimdi ise Twitter'i ele alalım bakalım o ne durumda.


Twitter’ın toplamda elde ettiği SEO görünürlüğü 25,680,823 oldu. En fazla %42.86 ile Amerika’da görünürlüğe sahip iken %4.81 ile Türkiye’de 7. sırada listede yer almış. 100 milyon anahtar kelime içerisinde ise 5,311,929 kelime Twitter ile ilişkilenmiş görünüyor.

     Gördüğünüz gibi gerçekten bir virüs gibi yayılıyor. Diğer verileri de hiç göstermedim. Bu durum iyi mi kötü mü bilemedim. Neyse bugün de sizlere gerçek verileri gösterdim. İnternet ortamında kullanılan sosyal ağlarla ilgili bilgi verdim.  Sosyo Hapis olarak adlandırdığım bir yazımın sonuna geldim. 
  
    Bugün sadece bilgi amaçlı bir yazı oldu. Diğer yazımda görüşmek dileğiyle esenle kalınız...
          

Share:

0 yorum