İngiliz Bilim adamlarının Embriyonik Kök Hücrelerden Sentetik Kan Üretmeye Çalışacakları Bildirildi!

İngiliz Bilim adamlarının Embriyonik Kök Hücrelerden Sentetik Kan Üretmeye Çalışacakları Bildirildi!

Bir İngiliz gazetesi, İskoçya Ulusal Kan Nakil Servisi’nin rehberliğinde yapılacak olan ve üç yıl süreceği düşünülen proje kapsamında bilim adamlarının, tüp bebek tedavisi için kullanılanlardan artan insan embriyonlarından elde edilen kök hücrelerden sentetik kan üretmeye çalışacaklarını belirledi.
Wellcome Vakfı ile NHS Kan ve Nakil Ameliyatı 'nın destekleyeceği araştırmada bilim insanlarının, doku reddi endişesi olmadan her hastaya nakil edilebilen 0 RH (-) kan grubunu geliştirebilecek embriyonları bulma çabası içinde oldukları kaydedildi.
Nüfusun sadece %7'sinde 0 RH (-) kan bulunuyor, embriyonik kök hücrelerin sonsuz çoğalma özelliğiyle sınırsız miktarlarda üretilebileceği belirtildi.
Araştırmanın amacının,bu hücrelerin, acil nakiller için gelişmiş, oksijen taşıyıcı kırmızı kan hücrelerine dönüştürmek olduğu belirtildi.
Bu araştırmanın başarılı sonuçlar vermesi halinde, taze kan için bağışçılara gerek duyan kan nakil servisleri için bir devrim niteliği taşıyacak ve bu sayede enfeksiyon riski olmadan kan naklinin yapılmasına imkan sağlayacaktır.

Kaynak; Haberler,

Share:

0 yorum