SINAV DÖNEMİNDE BESLENME


 SINAV DÖNEMİNDE BESLENME
Sınava girecek kişilerde sınav öncesi beslenmesi ve sınav beslenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu dönemde stres yüksek olduğundan dolayı yemek konusunda kişiler zorlanmamalıdır, herkesin yemek alışkanlığı ve damak zevki farklı olduğundan yararlı diye bazı besinleri yemesi konusunda üzerine gidilmemelidir. Genellikle stresle beraber mide bulantısı, kabızlık, ishal, iştahsızlık gözlenebilmektedir.
Özellikle bir gün öncesi şimdiye kadar hiç tüketilmemiş besinler alınmamalıdır, alışkanlığı olan daha önce yediğinde vücutta reaksiyon vermeyen besinler alınmalıdır, beslenme alışkanlıklarının dışına çıkılmamalıdır, besin zehirlenmeleri riski olduğu için 1 gün öncesinde dışarıda yemek yenmemelidir, yenilmesi zorunlu ise mayonez, tavuk gibi çabuk bozulabilecek gıdalardan sakınılmalı, açıkta satılan gıdalar tüketilmemelidir.
Bir gün öncesinde gaz problemi oluşturacak kurubaklagil, lahana gibi besinlerden uzak durulmalı, başarıyı etkileyeceği için kızartma, bir çok besinin bir araya gelmesiyle oluşan karışık yemekler, çok yağlı, ağır soslu yemekler tercih edilmemeli mümkün olduğu kadar hafif yağsız besinler tüketilmelidir, akşam yemeğinde her besin grubundan dengeli bir yemek mönüsü seçilmelidir.
Kaynak; http://www.dogabilimleridernegi.org/k06.html

Share:

0 yorum